Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

11. 7. 2013

Twilight je ústřední postavou celého seriálu MLP: FiM (My Little Pony: Friendship is Magic). Je to jednorožec a představuje element magie (je žačkou samotné princezny Celestie, která si ji vzala do učení, když při přijímacích zkouškách projevila velký magický talent, přičemž také získala své znaménko a nechala vylíhnout se svého později věrného společníka draka Spika. Jednou ji princezna Celestia poslala do malé vesničky Ponyvillu, kde se ten rok konají oslavy letního slunovratu, aby pomohla s přípravami a "našla si nějaké kamarády", to druhé Twilight nechce a nechápe, ale nakonec se chtě nechtě seznámí s Aplejack, Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy a Pinkie Pie, nakonec zjistí, že společně tvoří šest elementů a spojí se, aby se postavily Nightmare moon (Princezně Luně). Společně se jim to podaří. Twilight se ale nechce vrátit zpátky do Canterlotu (hlavního města poníků) a princezna Celestie jí dovolí zůstat v Ponyvillu s kamarádkami. Dále samozdřejmě zažívají spousty dalších dobrodružství.

Vzhled

Twilight je fialový jednorožec, hřívu a ocas má též fialové s růžovými pruhy, její oči jsou také fialové. Oba její boky zdobí znaménko ve tvaru šesticípé hvězdy a kolem ní je pět malých hvězdiček.

Povaha a vlastnosti

Twilight je skvělá studentka, je velmi chytrá a dokáže odpovědět prakticky na každou otázku, která se dá nějak rozumě vysvětlit. Má silnou magickou moc a zvládá spousty kouzel, její kouzla, jako u každého jednorožce vychází z jejího rohu, ale ona je co se kouzel týče o mnoho lepší než ostatní jednorožci (ti většinou dokáží pouze přemisťovat věci). twilight.png