Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

9. 12. 2013
Popis


Starostka "Poníkova" / městečka "Ponyville" je zemní poník bronzově hnědé barvy se stříbřitě šedou hřívou a s brýlemi se zlatou obroučkou.
Její věk není blíže určen. Z jejího vzezření a postavení ve společnosti však lze usuzovat, že je o něco starší než paní Cakeová, ale stále o dost mladší než Babička Smithová.

Osobnost


Jelikož je to v jejím popisu práce a rovněž v zájmu všech ostatních poníků, je Starostka poměrně upovídaná a velmi vstřícná. Vítá vzácné hosty (Princeznu Celestii, Princeznu Lunu), uvádí a moderuje různé akce (pokud ji v tomto ohledu nepředstihne Pinkie Pie), vydává prohlášení nebo povzbuzuje a motivuje poníky při práci.
Starostka je rovněž velmi hravá, což dokazuje například převlekem klauna, který čítá obleček s velikým motýlkem, pestrobarevnou paruku (či snad nabarvenou a naondulovanou hřívu?), slušivé červené botky a rudý klaunský nos.

Historie


Starostka se prozatím objevila ve čtyřech epizodách první série a v pěti epizodách série druhé, spolu s jednou cameo rolí v díle Hearth's Warming Eve.

Nejvíce prostoru dostala zřejmě v díle "Winter Wrap Up", kdy dohlíží na průběh uklízení Zimy. Její organizační schopnosti a motivační řeč se však nesetkávají s úspěchem a tak jí na pomoc musí přispěchat Twilight Sparkle...
Další větší rolí je pak díl "Luna Eclipsed" / "Zatmění Luny" (s2e4), kdy Starostka uvádí sváteční program "Nightmare Night" / "Nejděsnější Noc". Po příchodu Princezny Luny sice neprokáže příliš odvahy - spolu s ostatními ji stále považuje za zlovolnou Nightmare Moon a krčí se před ní strachy - ale nakonec mladší poníky přece jen sjednotí a přemluví, aby se s ní ještě jednou setkali...

Hlášky


"Ach, dobrotivá Equestrie, o čem se tady ještě dohadujete? Přesně takové hlouposti byly důvodem, proč jsme se loni nestihli připravit na jaro! Stejně jako předloni... A předpředloni...
- Winter Wrap Up

"A nezapomeň na ty penííízeee!"
- The last roundup

Zajímavosti


Jejím znaménkem je svitek papíru/pergamenu převázaný modrou stužkou.

Applejack a Twilight Sparkle ji v průběhu seriálu titulovaly "slečno Starostko".

Starostka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář