Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

9. 12. 2013
Obecné informace


Sombra byl velice mocný jednorožec s oblibou drahokamů a křišťálů, který se vyskytuje v seriálu MLP:FiM v 1. a 2. díle třetí série. Sombra byl dříve normální poník, který byl později touhou po moci a temnou magií přetvořen ve zvrácené, ďábelsky zlé, ale také velice mocné stvoření.

Vzhled


Sombra je jednorožec šedé barvy s černou hřívou, jeho roh je šedý, mírně zahnutý směrem nahoru a na konci zabarvený do červena, má červeno-zelené oči s fialovým kouřem. Obvykle je k vidění s černošedou korunou, červeným pláštěm s bílým lemováním, hrudním pancířem a železnými chrániči nohou.

Děj mimo seriál


Díky nově nabyté moci se mu povedlo uchvátit post vládce Křišťálového impéria (orig. Crystal empire), které přeměnil podle svého. Z kdysi krásného impéria se stalo místo hrůzy, a všichni jeho obyvatelé byli zotročeni. Když byl Sombra později poražen, ztratil svou původní podobu, a byl uvězněn do ledu, ale než se tak stalo, ukryl celé království.

Děj v seriálu


Později se impérium zničehonic objevilo ve své původní krásné podobě, i se všemi jeho obyvateli (i když na ně měl Sombrův vliv příšerný psychický dopad), ale království nebylo jediné, co se vrátilo, Sombra byl osvobozen a již v podobě stínu byl téměř neporazitelný. Znovu získal chuť, dobýt Crystal empire, a tak se k němu vydal, naštěstí se princezna Candance a Shining Armor (bratr Twilight Sparkle) dostali do města dřív a Candance vytvořila štít, který království dokázal ochránit. Sombra štítem nepronikl, ale věděl, že nemůže vydržet navěky a útočil dál. Princezna Celestie měla obavy o bezpečnost města a poslala Twilight i její kamarádky, aby jim pomohli. Při příjezdu došlo ke konfrontaci mezi Sombrou a Shining Armorem, který doprovázel Twilight a její kamarádky zpět do města, při tomto konfliktu byl Armorův roh poškozen a nebyl schopen magie, ale Armor byl za hranicí štítu včas. Twilight zjistila, že jedna věc je dokáže zachránit, a tou je Křišťálové srdce (orig. Crystal heart), ale nemohli jej nikde najít, jelikož všichni poníci si o tomto srdci nic moc nepamatovali. Po chvíli Twilight zjistila kde je, ale Sombra věděl, že ho může něco takového porazit, a tak dříve vymyslel důmyslné protiopatření. To zahrnovalo: část města v Sombrově desingu, schody do velké hloubky, kouzelné dveře, a poté schody do velké výšky. Twilight všechna tato protiopatření prošla a dostala se až ke Křišťálovému srdci. Sombra se o tom dozvěděl a vzhledem k tomu, že Candance už neudržela štít, se do města dostal a Twilight uvěznil ve věži mimo dosah srdce. K srdci měl ale přístup Spike a Sombra se snažil dostat se k srdci dřív než on, dokonce se přeměnil zpátky do své koňské podoby, aby dosáhnul svého cíle rychleji. To se mu naštěstí nepovedlo a Křišťálové srdce bylo navráceno na svou původní pozici, kde vytvořilo novou ochranu města. Díky této ochraně a díky uspíšenému postupu Sombry se stalo, že byl Sombra ve své koňské podobě zničen, a pravděpodobně se už nevrátí ani ve své stínové podobě.

Sombra

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář