Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

9. 12. 2013
Kdo je Princezna Luna?


"Ha ha! Zábava se zdvojnásobila!"
-Luna k Poníkům

Princezna Luna je zastupující Vládkyně Equestrie (Lepší nazvat spoluvládce) a je to mladší sestra Princezny Celestie, hlavní vládkyni Equestrie s kterou se dělí o vládu.
Panuje v kouzelné Zemi Equestrie, kde vládne všem typům poníků (Zemním, Pegasusům, Jednorožcům).
Její sídlo se jako u Celestie , nachází v paláci v šlechtickém Městě Canterlote. Ovládá sílu Noci a Temna, takže v Equestrii má na starost Noc a večer a pouze tehdy se z Měsíce dostaví do Equestrie. Svou Sestru Celestiu má ráda a společně se snaží řídit v pořádku a mírumilovně Equestrií k lepším zítřkům.
Je to vedlejší méně vyskytující se postava.

Vzhled a Povaha


Princezná Luna je Alicorn, teda mocný okřídlený jednorožec a je i rovněž krásna jako její sestra Celestie.
Má krásnou tmavší modrou srst, krásnou noční vlnitou a třpytivou hřívu, takové tyrkysové oči a má znaménko bílého měsíce na černém oblaku. Je celkem vysoká je jako každý šlechtic, ale ne zase jako Celestia. Nosí malou černou korunku, (bledo modré) šlechtické chrániče na kopyta a (černé) šlechtické brnění na hruď, na kterém má vyobrazený měsíc. To je její současný vzhled, který měla i před těmi tisíci lety.

Po zničení Nightmare Moon, Luna byla zcela malinká, srst měla slabě modré barvy a krátkou hřívu bledě modroučké barvy, malá také šlechtické chrániče na kopyta a tyrkysové oči, tak vypadala ještě před nabytím a získáním své dávné síly. - Tvůrci i uvažovali, aby tato Luna byla růžová.

Povahově je Luna velmi přátelská, usměvavá a miluje zábavu, umí být i občas vážná a nemít náladu, ale to jen když se vážně něco děje. Je rozumná a chytrá, bohužel někdy neví potlačit svůj hněv, a když vybouchne tak nejlepší je dávat si od ní odstup.

Schopnosti


Luna je dokonce i mocnější a i nebezpečnější než Celestie, kvůli své občasné výbušnosti a temné síle. Dokonce umí rychle létat a nekontrolovatelně křičet jako démon, při tomto křiku můžete přijít o zvukové bubínky, nebo vás to odfoukne. Při své zlosti má celé bílé svítivé oči.

Role v seriálu


Luna vystoupila pouze ve dvou epizodách:
1. Při konci druhé epizody první série po zničení Nightmare Moon jako slabá Luna a dost krátce.
2. Luna Eclipsed, kde měla hlavní roli a chtěla zapadnout na Halloween mezi poníky, tam se ji, ale báli a mysleli si, že je Nightmare Moon což nebyla (Neměla s ní nic společného jenom vznik), vše se vyřešilo s pomocí Twilight Sparkle a Lunu mají možná poníci ještě více v oblibě jako Celestii.

Minulost


Před tisíci lety než Luna zradila a následně byla osvobozena, vládli Equestrii jako dnes: Ona a její Sestra. Bohužel během Vlády Celestie, takže za její krásného slunečného dne se poníci bavili, hráli a děkovali jí, během Lunini krásné noci, každý poník spal a nikdo se nebavil ani jí neděkoval, nemohli si ji všímat v spánku.
Luna s Celestií měli stejné úkoly a stejné tituly, poníci ale Celestiu více uznávali a měli raději jako Lunu, prostě Lunu ignorovali. Lunu ovládla závist, hněv, smutek a zoufalství a proměnila se Nightmare Moon, rozhodnutá ovládnout Equestrii a přinést ji do nekonečné noci! Poprvé se jí to nepodařilo a byla poražena Celestií za pomoci Elementů Harmonie a uvězněna na 1000 let na měsíc. Po tisících letech se vrátila opět jako NightmareMoon, uvěznila Celestií a už jí nikdo v plánu nemohl zabránit. Twilight se svými kamarádkami, přišli na to, že oni jsou Elementky a Lunu osvobodili, ta se s Celestií udobřili a od té doby jejich dobrá a schopná vláda trvá dodnes.

Mezi Fanoušky


Luna je moc oblíbená postava a fanoušci požadují, aby v seriálu byla častěji tak jako i Celestie, no ještě uvidíme co bude, ale v třetí sérií se má objevit i Luna.

Princezna Luna

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář