Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

9. 12. 2013
Kdo je Princezna Celestia


"Řekla jsem ti, ať si najdeš přátele, nic víc"
-Celestia k Twilight Sparkle

Princezna Celestia (Původně se měla jmenovat Královna Celestia) je hlavní vládkyně Equestrie a také starší sestra Princezny Luny, která je její spoluvládkyní a dělí se s ní o vládu. Je taky tetičkou Princezny Cadance.
Vládne v kouzelné zemi Equestrie, kde vede mírumilovnou vládu, kterou vládne poníkům (Zemním, Pegasusem, Jednorožcům), které chrání před nepřáteli. Její Palác a tedy i sídlo se nachází ve šlechtickém městě Canterlot. Ovládá Slunce a také sílu světla, takže v Equestrii má na starost den. Svou sestru má velmi ráda a společně se snaží v pořádku řídit Canterlot.

Celestia je také učitelkou Twilight Sparkle, která je její oblíbená žákyně a Celestia jí dala příkaz zkoumat Magii přátelství. Je to vedlejší, často se vyskytující postava.

Vzhled a Povaha


Celestia je mocný Okřídlený Jednorožec (Alicorn), krásné bílé barvy, hřívu má tříbarevnou (Bledě modrá, bledě růžová a bledě zelenkavá) a má vínové oči. Jejím znaménkem je Slunce.
Celestia má dlouhá kopyta, na nichž má něco jako šlechtické chrániče, což ji dělá vysokou, má dlouhý roh a velká křídla. Nosí něco jako brnění na hrudi, v jehož středu je fialový diamant, a na hlavě nosí svou Equestrijskú korunu.

Celestia je milá, spravedlivá, usměvavá, chápavá a rozumná vládkyně (která si občas i ráda zavtipkuje), ale v některých důležitých věcech umí být dost vážná a když je třeba, tak i mírně naštvaná.

Záliby a zároveň její slabosti


Celestia má velkou zálibu a slabinu na koláče, dorty a podobné pokrmy, na které se ráda vrhne. Také má v lásce i banány.

Princezna Celestia

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář