Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

20. 9. 2013
Kdo je Nightmare Moon


"Rozlučte se navždy s Princeznou Celestií a vaším drahým Sluníčkem".

Nightmare Moon (nazývaná též Měsíční Kobyla) je vlastně opačné a zlé já Princezny Luny, kterou pohltila temnota, zlost, závist a touha po moci. Jelikož je to opačné/zlé já Luny, má i její vzpomínky, podobný vzhled a také je sestrou Princezny Celestie.
Nightmare Moon je silnější než Luna a ovládá taková mocná kouzla, že i Celestii dokáže naprosto porazit.

Vzhled a Povaha


Nightmare Moon je Alicorn, tedy okřídlený jednorožec, který je stejně vysoký jako Celestie. Má černou barvu srsti a tmavší modrou barvu hřívy, její znaménko je tyrkysový měsíc ve fialovém oblaku. Nosí bledě modré šlechtické chrániče na kopyta, bleděmodrou přilbici a taky bleděmodré brnění na hruď, má tyrkysové oči a fialové řasy.

Nightmare Moon je zlá povaha, která touží po moci, respektu a chce, aby se na ní soustředila pozornost. Je zákeřná a vychytralá, udělá všechno, aby se dostala k svým cílům. Je dost škodolibá a miluje noc.

Výskyt


Tahle postava se objevila jen v prvních dvou epizodách první série.A má se opět oběvit ve 4.sérii.

Vznik


Před tisíci lety vládla Equestrii jako dnes Princezna Celestia a Princezna Luna.
Celestia měla na starost den a slunce a Luna měsíc a noc. Celestii poníci oslavovali a vážili si ji a přes její den si krásně hráli. Ale Lunu poníci jako kdyby ignorovali a přes její nádhernou noc všichni spali a nikdo jí za její vládu nebyl vděčný, každý uznával pouze Princeznu Celestii.
Luna se s Celestií pohádala a Lunu ovládla temnota, smutek, žárlivost a hněv a stala se z ní Nightmare Moon, která chce přinést Equestrii do hluboké trvající noci.

Poprvé ji Celestia porazila a uvěznila ji na měsíc na dobu 1000 let. Nightmare Moon přísahala, že se pomstí, ale ne pouze jí Celestii, ale všem poníkům.
Po 1000 letech se na ni zapomnělo, poníci v Ponyville připravovali oslavu na den Slunečního slunovratu, kdy začne nový den s pomocí Princezny Celestie. Twilight Sparkle jediná tušila, co se stane...a měla pravdu!
Celestia se nedostavila a místo ní přišla sama Nightmare Moon, která Princeznu Celestiu uvěznila a je připravena ke svému plánu zahalit Equestrii do temné noci a ovládnout Equestrii!

Nikdo ji tentokrát nemohl zastavit, jedině Elementy Harmonie, ty ale bylo potřeba najít ve starých ruinách starého společného paláce Celeste a Luny. Nightmare Moon jim v cestě nastražila plno překážek, které ale Twilight pomohly pochopit, že oni jsou ty Elementy a šokovanou a překvapenou Nightmare Moon porazily. Nightmare Moon byla zničena, ale stopy v duších poníků zůstaly a je považována za největší hrozbu Equestrie. Luna byla osvobozena a s Celestií se smířily a tak byl v Equestrii mír, což znamenalo, že návrat Nightmare Moon je nemožný, ale Luna si stále zachovala trošku z její moci a proto se jí poníci bojí a respektují ji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ELIŠKA - nightmare moon

17. 4. 2015 18:49

Nightmare moon je úžasná moc se mi líbí přeji si jí jako hračku