Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

31. 7. 2013

"Když se znovu rozhodneš být cool... tak mi dej vědět."
- Gilda k Rainbow Dash

Gilda je Griffon, který se vyskytuje v seriálu My Little Pony Friendship is Magic, kde měla v jednom díle hlavní roli. Je kamarádkou Rainbow Dash a jsou si dost podobné. Gilda miluje létání a drsné frajery jako je ona.

Vzhled


Gilda je legendární bytost Griffon, napůl orel a napůl lev. Tělo má srst hnědé barvy, hlava je pokrytá bílým peřím. Přední končetiny mají orlí pařáty a zadní lví tlapy. Má zlaté oči.

Povaha


Gilda je drsný a frajerský typ holky, která si myslí, že je cool a nejlepší. Je škodolibá, nepříjemná a ráda ostatním dělá špatné věci (i šikanuje). Miluje zábavu a vtípky, ale ne, když jsou dělané na ní.

Výskyt


Poprvé a asi i naposled se Gilda objevila v epizodě Griffon the Brush Off, kde přišla do Ponyvillu podívat se jak se tady daří a žije Rainbow Dash. Ta ji i sama pozvala, aby ji představila svým kamarádkám. Gilda od sebe a Rainbow Dash odháněla Pinkie Pie, protože chtěla mít Rainbow Dash pro sebe a nechtěla, aby se taková frajerka jako je Rainbow Dash kamarádila s takou bláznivou podivínkou.

Pinkie Pie ji začne sledovat a zjistí, že Gilda je zlá a šikanuje ostatní (slabší) poníky. Pinkie se jí chce pomstit za všechno, co jim udělala (například zařvala na Fluttershy). Pozve ji tedy na párty, kde je nastraženo plno pastí a vtípků, které jsou namířeny proti ní. Gilda se po pár nepříjemných vtípcích rozzlobí a ukáže všem pravou tvář (začne je urážet apod.), ale nakonec se šokem zjistí, že vtípky nepřipravila Pinkie, jak si myslela, ale Rainbow Dash, která si myslela, že to vezme s humorem.Rainbow Dash se s ní pohádá a vysvětlí jí, že se nebude kamarádit s někým, kdo ubližuje jej kamarádkám. Gilda uraženě a frajersky odchází a víc se už v seriálu neukázala.