Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

30. 7. 2013

Sněhobílý jednorožec s tyrkysovou hřívou, apartním knírkem a modrýma očima, elegantně oblečený, vznešené mluvy, chování i původu a k tomu – alespoň dle Rarity – nejdůležitější poník v Canterlotu. Takový je Fancypants.

Poprvé se s ním, prostřednictvím Rarity, setkáváme v díle „Sweet and Elite“, v uličkách Canterlotských, v doprovodu Fleur de Lis. Největší dojem na něj však udělá Raritina poznámka o jejím příjezdu na Canterlot na pozvání samotné Princezny Celestie, a tak ji ihned pozve do své lóže při příležitosti závodu Wonderbolts / Zázračných šípů.

Později, na zahradní oslavě, se ukáže jako poník šlechetného srdce a svérázného vkusu, když se jako jediný postaví na stranu Rarity a veřejně pochválí nedokončené večerní šaty, jež ušila pro své kamarádky. Ostatní poníci, slyše jeho slova, změní názor a z dřívějšího opovrhování se rázem stávají pochvaly a poklonky. Ukazuje se tak skutečná povaha většiny canterlotské smetánky a přibývá další morální poučení.

Fancypants se ještě na okamžik objeví v závěrečném dvojdíle druhé řady – „A Canterlot Wedding“. Tentokráte v doprovodu Rarity.

Hlášky


„Povězte, jakýže parfém to nosíte? Voníte jako... jako cukrová poleva?“
— Sweet and Elite

Zajímavosti


Za zmínku stojí Fancypantsův roh „šlechtické“ délky. Podobný mají snad jen Princ Blueblood a Twilightin bratr Shining Armor.

Jeho znaménkem jsou tři zlaté korunky, každá se vsazeným fialovým drahokamem.