Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

30. 7. 2013

"Áno, máš pravdu ty si Pricezná...ale já...Já jsem Královná!"
-Canterlot Wedding, Part 2

Chrysalis je mocná Královna rasy Changeling, což jsou vlastně odlišná rasa od poníků, která se dokáže proměnit a měnit podobu různých poníků.

Vzhled, Schopnosti


Její pravá podoba je však taková, jako každý Changeling má křídla (Méně potrhané a podobné nějakému hmyzu) a roh (V podivným tvaru), na její kopytech jsou něco jako díry. Její magie kolem roha je zelená (čím se dalo zpoznat její přemenu na Cadance), má tmavě tyrkysovou hřívu a černou srst a velké zelené oči. Je vysoká a měří asi tak jako Princezna Celestia, nad kterou je i mocnější.

Narozdíl od Changelingů se ne stále mění a když už, tak na nějakého významného šlechtice apod.., Jejím nejoblíbenějším kouzlem je brainwashing (Vymytí mozku), jimž kouzlem může mít pod kontrolou jakéhokoli tvora a tím ho ovládat, kdo má na sobě toto kouzlo používané, tak má malé zelené zornice.

Výskyt a Příběh



Proměnená za Cadance, a její hra na ní
Chrysalis má představovat v seriálu MLP Friendship is Magic, dalšího ze záporáků a její plány jsou stavěné rozumně. Poprvé (A možná i poslední) se v tomto seriálu objevila v 2. sérií v posledních epizodách Canterlot Wedding (Canterlotská Svatba), kde si zahrála hlavní roli a kolem ní se i točil děj.

Objevila se v první scéně už jako "falešná" Cadance, na kterou byla změněna a měla se vydávat s Twilightiním bratrem, Twilight Sparkle se svým bratrem Shining Armorem (Ženichem Cadance) se o ní povídali a Twilight byla jedna z těch málo, co Cadance znali dokonale a když viděla, že ta "Cadance" si na ni ani vůbec nepamatuje ani na hru její dětství přišlo jí to podezřelé a nepustila z ní oči.

Twilight začala mít o ní pochyby, již při Applejack, kde se jí potvrdili.
Cadance nebyla povahově taková jak ji znala Twilight, byla vyvýšená, vážná a ještě i se hrála na to, že ji kontrola příprav na svatbu baví.
U Applejack měla "Cadance" ochutnat její vynikající Jablečné Koláče, to tehle místnosti vešla s vyvýšeními slovy "Prosím volejte mě Princezna Mi Amore Cadenza", koláče ochutnala a pochválila podivným hlasem (Takže si vymýšlela, neboť Changelingové na takové pokrmy zrovna nejsou), nakonec Applejack jí pár dala, ty si vzala a hodila do koše.
Twilight se vypravila za Rarity oznámit jí její trápení a co si myslí o Cadance, bohužel i zde Cadance přišla zrovna, kdy byla o ní řeč a Rarityne šaty zkritizovala a dokonce nutila i své svatební pomocnice, aby předstírali hnusný dojem ze šatů.
Pak ji Twilight pozorovala u Pinkie Pie, kde Pinkie jí představovala co všechno budou dělat, hrát se a Cadance s pochmurným pohledem ji poslouchala a předstírala z toho radost. Twilight byla jediná, která ji podezřívala, a zároveň i nejlepší znala, ale nikdo jí nevěřil a každý jen nad tím kroutil hlavou, tak šla za samotným bratrem, ženichem.

Toho bohužel více zajímala jeho nalesklená uniforma, a než se stihl s Twilight promluvit, "Cadance" se s ním chtěla promluvit do pokoje, kde je samozřejmě pozorovala i Twilight. Shining Armor má občasné bolesti rohu (Migrénu) a tu zrovna dostal a tak Cadance s pomocí kouzla brainwashing bolest zničila a v tu chvíli ho mohla i ovládat. Twilight se strachem se lekla a odešla do paláce ostatních varovat. Shining Armor se pak vrátil v normálním stavu s Cadance, ale Twilight už byla pryč, Shining Armor ji vůbec nechápal.
Na přípravě svatby, jak by to mělo vypadat, aby svatba byla dokonalá, takže na nácvik vtrhla Twilight, která začala ukazovat a obviňovat z toho, že Cadance je "Zlá", "Cadance" tedy celú dobu Chrysalis, použila roztomilost a zoufalý pláč a rozběhla se ven. Elementy byly šokované, Celestia zděšena a Bratr zrovna nazúrený, a ten jí vysvětloval všechny pochyby a řekl, že se vůbec nemusí ani obtěžovat přijít na svatbu. Twilight zůstala v místnosti sama, protože všichni ji opustili, začala vzpomínat a plakat nad tím, že ztratila milovaného bratra, tu zrovna Cadance, přijde k ní a začne ji něžně hladit.

Twilight si přizná, že možná neměla pravdu a krivdila jí a tak se snaží "Cadance" ospravedlnit, chytrá Chrysalis se ale dovtípila, že Twilight už ví velmi mnoho na to, aby jí mohla i zkazil její dokonalý plán a tak ji pošle do vězení , kde ji začne strašit a Chrysalis své vnitřní já ukáže a vyprovokuje totálně Twilight s větami, které říká a o tom co se chystá s jeho bratrem udělat a o tom, že je to jen figurka k dosažení svých plánů.

Twilight začne po zdrkadlách zuřivě střílet ve snaze střelit Cadance v odrazech skla, zničí stěnu, kde objeví pravou vystrašenou a zašpinavenú Cadance, na kterou se nechtěně vrhne a myslí si, že je to ta "falešná", Cadance, ale řekne jí pravdu co se stalo a ukáže Twilight jejich oblíbenou hru z dětství, tak se vydávají hledat východ ven a zhatit "zlé" Cadance Plány, zde nám začíná jedna z nejoblíbenějších písniček "This Day is Aria", kde Chrysalis spíva o tom, že den bude dokonalý a její plán vyjde , a hlavně o tom, že Shining Armor bude pouze její. Zatímco Cadance a Twilight se už pomalu dostávají k východu, jen musí prorazit očarovány svatební asistentky, tak už se koná svatba, kde už Celestia začíná obřad. Téměř už ve středu obřadu, vtrhne Twilight, a každý už si říká, že se zbláznila, protože zase prostestovala a začala mluvit o tom, že to není pravá Cadance, nikdo jí nevěřil dokud před Twilight neskočila pravá Cadance, která už poníků přesvědčila a řekla , že tamta Cadance je Changeling, tvor, který si umí měnit podoby, Chrysalis už se změní do své podoby, a všech poníků čeká nemilé překvapení a šok...

Odhalení a zahájení plánů
Chrysalis se prozradí a začne komunikovat s Cadance a mluvit každému o svém plánu, Shining Armor jí měl posloužit jako figurka k tomu, aby se dostala do královské Rodiny a hlavně k moci mezi poníky, čímž by si je uměla získat snadněji, k tomu vypadá to , že už Shining Armor je pod úplnou kontrolou Královny a Chrysalis lze k němu i něco cítí. Proti Královně se však pustí Princezna Celestia, která chce ochránit své poddané, Chrysalis, ale byla mocnější a Celestia padne poražena, Vojáci Chrysalis Changelingové zahajují útok a rozbijí obranné pole a začnou napadat Canterlot.
Elementky se vydají do bezpečí donést pomoc, ale Changelingové jim to nechtějí umožnit a berou si jejich podoby a pouštějí se do bitvy, Ellementky celou obrovskou rotu porazila, přicházejí jim však posily a vydávají se do bezpečí, kde už je ale chytí.

Celestia je zalepená dole hlavou v lepkavé "kukle" a je zcela bezmocná, Armor je mimo dění a Cadance má zalepené kopyta, Chrysalis se raduje ze svého vítězství a možná i nové vlády Equestrie, tu ale Cadance se podaří Shininga Armora probudit a společným kouzlem lásky všech Changelingů doslova odpálí neznámo kam, Celestia je osvobozena a začíná pravá svatba s pravou Cadance.

Či, ale ještě Chrysalis uvidíme nevíme, fanoušci, by ji ale chtěli vidět zpět.