Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

30. 7. 2013

Berry Punch je zemní poník růžovo-fialové barvy srsti a s hřívou barvy švestkové. Jejím znaménkem je střapec hroznového vína a jedna jahůdka.

V seriálu se vyskytuje poměrně často, a to především v otevřených scénách, v davu nebo prostě a jednoduše na pozadí. Poprvé se objevila hned v prvním díle. Berry Punch se však proslavila především dílem „Call of the Cutie“, kde se napila punče přímo z misky, třebaže měla k dispozici skleničky. Jejímu nepříliš společenskému chování předcházelo ještě bedlivé obhlédnutí okolí a potutelný úsměv. Zřejmě odtud vychází i poměrně velká oblíbenost u fanoušků, což dokazují zejména fan arty, které zobrazují Berry Punch a její vřelou náklonnost k punči, vínu, či jiným (alkoholickým) nápojům.

Dále ji můžeme spatřit v dílech „Fall Weather Friends“ (při závodě), „Luna Eclipsed“ (převlečená za ducha a také v safari oblečku) nebo v díle „Super Speedy Cider Squeezy 6000“, kde s otevřenou pusou sleduje úžasné vystoupení bratří Flima a Flama.

Za zmínku určitě stojí i vtipná scénka, kdy „proklatě zamilovaný“ Bic McIntosh táhne její domek pryč, daleko z jeho původního místa a nebohá Berry Punch nevěří vlastním očím. Jedná se o díl „Hearts and Hooves Day“.

Nejvíce prostoru však Berry Punch, spolu se svou sestřičkou Piña Coladou, dostala v díle „Sisterhooves Social“. V tomto díle se účastní každoročního „sesterského kopýtklání“ – jak již název dílu napovídá – a třebaže se jim zpočátku nedaří, nakonec přeci jen vyhrají a obdrží zaslouženou modrou stužku.

Zajímavosti

Berry Punch se rovněž vyskytla v úvodním dvojdílu třetí řady (ve druhé části), kdy společně s „krystalickými poníky“ fandí při tjostu - souboji s dřevci - v němž se utkaly Rainbow Dash a Fluttershy. S největší pravděpodobností je tu však pouze omylem.