Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

11. 7. 2013

Apllejack je jedna z hlavních postav animovaného seriálu My Little Pony.

Applejack pochází z Ponyvillu (Poníkova), odkud pocházejí i někteří její přátelé. Je součástí velké rodiny Applejack. Je sestra Big McIntoshe, Apple Bloom a je vnučkou Granny Smith (babičky Smithové).

Applejack je zemní poník, má zelené oči, oranžovou srst, blonďatou hřívu a 3 bílé pihy pod očima. Její znaménko na boku tvoří 3 červená jablka. Na konci hřívy a ocasu nosí gumičku. Také nosí kovbojský klobouk.

Protože Applejack žije na farmě, umí výborně rodeo. Není pro ni problém zahnat dobytek do ohrady a umí výborně používat laso. Vždy pomáhá sklízet úrodu jablek a vždy přídá kopyto k práci. Je i dobrá sportovkyně a občas se zúčastní nějakých závodů.

Applejack je upřímná, veselá, ochotná, umí se bavit a jen stěží dokáže lhát. Se svými kamarádkami Twilight, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie a Rainbow mají elementy harmonie. Applejack má Element of Honesty (Element upřímnosti). Občas se háda s Rarity a Rainbow Dash. S Rarity se hádají, protože jsou obě úplně odlišné. S Rainbow se hádá o to, která z nich je lepší sportovec. Proto si někdy dávají závody. Vždy se ale jak s Rarity tak s Rainbow usmíří. applejack.png